Voorpagina-archief

KPN NetwerkNL hervat de werkzaamheden voor aanleg van gratis glasvezel in onze wijken

foto glasvezel kabel
KPN NetwerkNL heeft dankzij het grote aantal aanmeldingen en het enthousiasme in onze wijken besloten alle bewoners te laten profiteren van glasvezel. Daarom zullen alle bewoners, dus ook de niet aangemelde bewoners, de mogelijkheid hebben een gratis aansluiting tot in de meterkast te krijgen tijdens dit project.
Op 12 augustus heeft KPN NetwerkNL het gehele project overgenomen van de Stichting Glasvezel Noord Lelystad. Men is al gestart met de voorbereidingen en de aanleg zal in het 1e kwartaal van 2020 starten.
Vanaf nu is KPN NetwerkNL uw aanspreekpunt en verzorgen zij alle informatie en communicatie.

Op 27 augustus heeft KPN NetwerkNL aangegeven (zie persbericht), dat als gevolg van het jaargetijde de werkzaamheden met vertraging moeten worden uitgevoerd.

Voorbereiding per woning

foto briefBinnenkort gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij alle woningen in onze wijken langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen. We zullen een foto van de glasvezelvoorbereiders op de website publiceren voor uw veiligheid.

Wanneer hebben we een glasvezelaansluiting?

In verband met het coronavirus hebben de werkzaamheden in de wijken enkele maanden stil gelegen. KPN NetwerkNL start vanaf 2 juni weer op! Kijk voor meer informatie op deze website van KPN NetwerkNL.

De globale planning op dit moment is als volgt:

  • januari 2020 – herstart campagne en verspreiding Glasvezelkrant in de wijken
  • februari 2020 – start aanleg glasvezel netwerk door aannemer
  • 19 februari – in het Golf Event Center van 16:00 – 20:00 uur: Glasvezeldag
  • 2 juni – hervatten werkzaamheden
  • vanaf 3 juni elke woensdagmiddag van 16:00 – 20:00 uur:
    glasvezelinformatiepunt parkeerterrein Golf Event Center, Parlaan 2A
  • vanaf 24 augustus – eerste woningen aangesloten

Welke providers kunnen we kiezen?

De bewoners van onze wijken kunnen nu de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.
De verwachting is dat Ziggo ook met aanbiedingen komt, maar dit is de enige provider die niet over glasvezel aanbiedt.

Glasvezeldag

Op 19 februari organiseerde KPN NetwerkNL een Glasvezeldag in het Golf Event Center. Tijdens deze dag konden inwoners alles te weten komen over glasvezel in Lelystad Noord.
Op dezelfde locatie komt het glasvezelinformatiepunt dat vanaf 3 juni elke woensdag van 16:00 tot 20:00 uur bij het Golf Event Center geopend wordt. Daar kunt u terecht met al uw vragen.
Op de hoogte blijven en als eerste geïnformeerd worden? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Stichting Glasvezel Noord Lelystad is gestopt

De Stichting Glasvezel Noord Lelystad zal worden ontbonden. Per 1 augustus 2019 is de initiatiefgroep / stichting formeel met haar werkzaamheden gestopt. Gedurende de aanlegwerkzaamheden blijft de website van Glasvezel Noord Lelystad beschikbaar en zullen er updates over het project op te lezen zijn.
Onze wijken worden nu op korte termijn voorzien van een glasvezelnetwerk! En daar zag het drie jaar geleden beslist niet naar uit!

De Initiatiefgroep dankt de experts, het bewonerspanel en alle andere supporters voor hun ondersteuning de afgelopen jaren. En uiteraard de bewoners, die zich hebben aangemeld in de afgelopen maanden. Uiteindelijk hebben we het gezamenlijk voor elkaar gekregen.

31 mei 2020: De inhoud is up-to-date