Tot nu toe

Lelystad is voor een belangrijk deel voorzien van glasvezelaansluitingen. Dit betekent dat bijna iedereen in de stad gebruik kan maken van supersnel internet met een hoge betrouwbaarheid en een constante kwaliteit. Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid en als open netwerk een vrije keuze uit de beschikbare providers.

Een glasvezelnetwerk heeft dus grote voordelen en bovendien is een glasvezelnetwerk voorbereid op de steeds maar toenemende datastromen up en down door de super snelle technologische ontwikkelingen. Dus is een glasvezelnetwerk  daardoor momenteel als enige, zoals het Ministerie van Economische Zaken aangeeft, toekomstbestendig.

Onze wijken zijn echter door de exploitant niet meegenomen tijdens de uitrol van het glasvezelnetwerk in Lelystad. Omdat de wens van een glasvezelaansluiting in onze wijken in de komende jaren een noodzaak wordt en voor sommigen nu eigenlijk al is om -professioneel- te kunnen werken in de Cloud, heeft de initiatiefgroep besloten de stichting Glasvezel Noord Lelystad op te richten met als doelstelling: “Onderzoek de mogelijkheid om een coöperatie op te richten om ook in onze wijken glasvezelaansluitingen te realiseren”.

De initiatiefgroep heeft met steun van de gemeente Lelystad dit onderzoek laten uitvoeren en inmiddels zijn we overtuigd van de technische en betaalbare haalbaarheid van glasvezel ook in onze wijken! Sterker nog: het kan voordeliger met een hogere kwaliteit dan de huidige monopolisten, zoals Ziggo.

lees verderWat willen bewoners bereiken en waarom