Welke keuzes heeft u als bewoners daarin

Welke keuzes heeft u als bewoners daarin

U wordt tijdens de uitvraag gevraagd een keuze te maken om bij een go-beslissing met een positief resultaat wel of niet lid te willen worden van de coöperatie. En als u zich committeert om in dat geval lid te worden, dan kan gekozen worden uit twee mogelijkheden om de aansluitkosten te betalen. Welke manier u ook kiest, de aanleg- en aansluitkosten van glasvezel tot in de meterkast dienen we zelf te betalen.

  1. Bij de eerste mogelijkheid worden de aanlegkosten ineens voldaan door middel van de aanschaf van ledencertificaten. Het voordeel is dan dat u niet meebetaalt aan de jaarlijkse rente op de externe lening(en) en rentecertificaten. U betaalt dezelfde abonnementsgelden als in optie 2, echter door de voorfinanciering van uw eigen aansluiting zijn de lasten binnen het abonnement lager. Het verschil komt ten goede aan de waarde van uw eigen ledencertificaten. Het uiteindelijke rendement van de ledencertificaten zal bij een marktrente van 4% op de externe financiering uiteindelijk rondom de 4% komen te liggen.
  2. De tweede mogelijkheid is om de aansluitkosten via de abonnementsgelden te betalen. U betaalt deze stukje bij beetje af via de maandelijkse abonnementsgelden van uw gekozen provider. Niet alleen voor de geleverde telecomdiensten, maar net als bij Ziggo en KPN, ook voor de aanleg, het onderhoud en de rente op de aangegane externe lening(en).

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te investeren in het glasvezelnetwerk door rentedragende certificaten van 100 euro aan te schaffen met dezelfde rente uitkering als die van de aangegane externe lening(en). De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en de looptijd van deze certificaten is maximaal 10 jaar. Zover de liquiditeit het toelaat, zal jaarlijks een aantal certificaten uitgeloot worden om te worden afgelost.

lees verderHoe kunt u uw keuze vastleggen?