Toename dataverkeer

De groei van het dataverkeer, televisie, telefonie en thuiswerken via het internet zal snel toenemen. Kijk even terug wat u twintig jaar geleden had, een tv en radio, een telefoon, een kostbaar mobieltje en een trage inbelverbinding op internet, dan realiseer je je hoe snel dit gegaan is.

 

Huidige datacapaciteit loopt vol

Dataverkeer over internet is zo belangrijk geworden dat de economie zelfs stil komt te liggen als er een netwerkstoring optreedt. Binnen afzienbare tijd zal de capaciteit van de telefoonkabels (KPN) en de tv-kabel verbindingen (Ziggo) onvoldoende zijn.

 

Is uw huidige internetverbinding toekomstbestendig?

Heeft u nu een DSL (koper) of kabelaansluiting, dan is dat twijfelachtig. Daar zijn een aantal redenen voor:
  • deze infrastructuur heeft technische beperkingen, zeker t.o.v. glasvezel dat veel meer perspectief bied op de langere termijn
  • de bestaande providers hebben een gesloten netwerk en laten nu geen andere dienstenaanbieders toe. Glasvezel is een open netwerk waarbij die beperking niet geldt
  • mogelijk ervaart u nu regelmatig wachttijden bij het up- of downloaden van data of valt de verbinding af en toe uit
  • de vooruitzichten op geheel nieuwe diensten kunnen alleen via een open netwerk worden aangeboden

Zal uw internet gebruik veranderen in de toekomst?

Dat is misschien moeilijk te voorspellen, maar als u terugkijkt naar de afgelopen jaren is dat waarschijnlijk wel het geval. Het gebruiken van oline streamingdiensten voor muziek, film of televisie bijvoorbeeld. Het gebruik van opslag ‘in de cloud’ voor bijvoorbeeld foto’s, documenten o.i.d. vraagt een snellere verbinding.

Is glasvezel er voor particulieren of voor ondernemers?

Het is voor beiden. De privé gebruiker krijgt de mogelijkheden naast internet en telefoon ook diensten als televisie af te nemen. Aangezien de eisen voor privé gebruik steeds verder toenemen is glasvezel voor u een betere oplossing. Bedrijven (of mensen met een bedrijf aan huis) profiteren van een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Het kan speciaal van u van belang zijn dat u een gelijke up- en download snelheid krijgt.

Glasvezel duurzame toekomst

Daarom worden snelle glasvezelverbindingen aangelegd. Dit is noodzakelijk voor een duurzame toekomst voor uw werk, voor uw thuiszorg en voor uw sociale leven.