Omdat de wens van glasvezelaansluiting in onze wijken in de komende jaren een noodzaak wordt en voor sommigen nu eigenlijk al is om te kunnen werken in de cloud, heeft de initiatiefgroep besloten een stichting op te richten met als doelstelling: “Onderzoek de mogelijkheid om een coöperatie op te richten om glasvezelaansluitingen in de genoemde wijken te realiseren”.

De haalbaarheid wordt bereikt door lage vaste kosten van een coöperatie in vergelijking met de hoge overheadkosten van de grote marktpartijen. We denken dat dit een kansrijke opgave is, zeker als de gemeente het initiatief daadwerkelijk gaat ondersteunen.

De kosten en opbrengsten voor een coöperatie zijn globaal in kaart gebracht. Het kan haalbaar zijn bij voldoende medewerking van de aanbieders van de infrastructuur en natuurlijk voldoende aansluitingen van de woningen.

De 50% van de bewoners die zich positief hebben uitgesproken kunnen we aansluiten met als uitgangspunt dat de kosten per aansluiting concurrerend zijn met de aansluitingen van Ziggo.

Ervaring uit de wijk

Een ervaring van een bewoner die zijn huis in het Golfpark te koop aanbood.  Glasvezel verhoogt de waarde van je huis wel zeker.

Kijkers en ook aankoopmakelaars stellen de vraag, is er Glasvezel of komt het binnenkort?

Meerdere keren werd de onderhandeling gestopt omdat met name de Lelystedelingen die aan glasvezel gewend zijn, afhaakten.

Dus ook als je nu nog geen glasvezel nodig hebt is de aansluiting nu een relatief geringe uitgave die de verkoopbaarheid van je huis flink kan beïnvloeden.

Heeft u ook ervaren dat u als 1% van de burgers in Lelystad die geen aansluiting met glasvezel hebben, nadelen ondervindt omdat u geen glasvezelaansluiting hebt?
Deel deze ervaring dan met ons via mail

De kans is groot dat u na het lezen van alle informatie toch nog vragen heeft. Kijkt u dan eens op onze veelgestelde vragen pagina.