Op basis van het haalbaarheidsonderzoek hebben we nu een goed idee wat de abonnementskosten zullen zijn. Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal zaken die nu nog niet helemaal vast staan. Zoals het er nu naar uitziet denken we het volgende aan te kunnen bieden:

abonnementskosten zijn € 60-65 per maand incl. BTW voor een met Ziggo vergelijkbaar 3-in-1 abonnement van 200 Mbit/sec up- en downloadsnelheid

Wij hopen meerdere diensverleners op ons netwerk te kunnen krijgen, zodat u een grotere keuze heeft met ook meerdere opties. Wat de mogelijkheden zijn voor een zakelijke aansluiting is op dit moment nog niet te zeggen.

Zodra de besprekingen met alle partijen zijn afgerond en ook de financiering rond is kunnen we de volgende stap zetten. De presentatie van de uitkomsten zal in de voorlichtingsbijeenkomst worden gebracht. Dan kunt u aangeven of u deel wilt nemen in een sneller internet dat optimaal op de toekomst is voorbereid.

Hoe meer dan 50%, hoe lager de kosten
In de overige wijken van Lelystad was het minimale doel dat 30% van de woningen een aansluiting nam. We hopen dat we in onze wijken een hoger percentage halen om de kosten over meer gebruikers te kunnen spreiden en daarmee de kosten voor onze wijken op een vergelijkbaar laag niveau te krijgen. De totale kosten zullen gefinancierd moeten worden. Hiervoor zal binnenkort een coöperatie worden opgericht.