Nieuws

Oproep om hulp bij de activiteiten van de stichting

De Stichting Glasvezel Noord Lelystad doet een oproep aan alle bewoners om bij te dragen aan de werkzaamheden van de stichting. Wij zitten in een belangrijke fase waarbij extra ondersteuning en expertise bijzonder op prijs wordt gesteld.

Wij hebben uw hulp daarbij nodig!

Lees verder Oproep om hulp bij de activiteiten van de stichting

Is de uitrol van 5G netwerken nabij?

Verschillende media hebben afgelopen week met veel bombarie berichten verspreid dat de uitrol van het nieuwe 5G mobiele netwerk een stap dichterbij is gekomen. In de EU zijn afspraken gemaakt over gebruik van nieuwe frequenties voor dit netwerk. Het plan bestond al om in Nederland in 2019 licenties voor deze frequenties te veilen, maar door een aantal ontwikkelingen is het de vraag of dit wordt gehaald. Dat zou ook een eerste gebruik van 5G netwerken in 2020 (op beperkte schaal) in Nederland in de weg kunnen staan.

Lees verder Is de uitrol van 5G netwerken nabij?

Onderzoek naar telecomgebruik (internet-telefoon-TV)

De stichting heeft een haalbaarheidsonderzoek voor het aanleggen van glasvezel in de wijken FlevoGolfResort, Golfpark, Lommerrijk, Houtribhoogte en Parkhaven laten uitvoeren. Het onderzoeksrapport er veel belovend uitziet.

Wel missen we momenteel nog een aantal statistische gegevens van de bewoners in onze wijken zelf. Het betreft een profiel van de bewoners en hun gebruik van internet, telefoon en TV.

Lees verder Onderzoek naar telecomgebruik (internet-telefoon-TV)

Algemene voorwaarden voor de Stichting

De Stichting Glasvezel Noord-Lelystad is op 6 juli 2017 opgericht en heeft ten doel onderzoek naar de haalbaarheid van glasvezelaansluiting in de woonwijken van Noord Lelystad in verband met het algemeen nut hiervan en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting dient het algemeen belang en heeft geen winstoogmerk.

Lees verder Algemene voorwaarden voor de Stichting