Persbericht Initiatief Glasvezel Noord Lelystad

19 oktober 2018

PERSBERICHT INITIATIEF GLASVEZEL NOORD-LELYSTAD

Glasvezel is de toekomst voor vast internet. Bijna heel Lelystad is voorzien van glasvezel. Wij nog niet en daar gaan we wat aan doen.

Een bewonersinitiatief, georganiseerd in de Stichting Glasvezel Noord-Lelystad, heeft met ondersteuning van de Gemeente Lelystad de mogelijkheden onderzocht om zelf een glasvezelnetwerk te gaan aanleggen. Dat is haalbaar gebleken. Technisch en financieel!

Nu is het moment om na de uitvraag met de ontwikkeling en aanleg te beginnen. Daarvoor moeten ongeveer 400 bewoners in de wijken Golfpark, Golfresort, Houtribhoogte, Lommerrijk en Parkhaven zich aanmelden als deelnemer in dit initiatief op glasvezel-noord-lelystad.nl

De in oktober gestarte uitvraag-campagne richt zich op het werven van het benodigde aantal deelnemers. Een informatiefolder is huis-aan-huis aangeboden, inloopavonden zijn gehouden en een duidelijk in- en overzicht op de website wordt gepresenteerd.

In november wordt dan een definitieve GO-beslissing genomen! En daarna is eind 2019 een deel van Lelystad in aanleg van glasvezel voorzien.


Contactpersoon: Wietze van der Schaaf

Aanmelden: glasvezel-noord-lelystad.nl/cooperatie/

Informatie: mail naar info@glasvezel-noord-lelystad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.